Misyon, Vizyon ve Değerlerimiz

Misyon, Vizyon ve Değerlerimiz

15.12.2023 29

Okulumuzun Misyonu;

 Yenilikçi, milli değerlerine sahip çıkan, kendisine, çevresine, doğaya duyarlı, özgüveni yüksek, sorgulayan, problem çözebilen, araştıran, ne istediğini bilen bireyler yetiştirmek ve okul öncesi eğitimde örnek bir kurum olarak çocuklarımız ve onları bize emanet eden ebeveynler adına kaliteli bir eğitim hizmeti sunmaktır.

Okulumuzun Vizyonu;

 Milli manevi değerlerini benimsemiş, kültürüne sahip çıkan, bilimsel düşünen, proje üreten ve öğrenen, kendine güvenen, gelişime açık, yenilikçi, çağdaş bireyler yetiştirerek geleceğimiz olan çocuklarımızın yarınlarını daha güzel yapmak için bugünleri renklendirmek aydınlatmak temel hedefimizdir.

Okulumuzun Değerleri;

1) İNSAN: Her şeyde insanı temel değer olarak ele alırız. Bütün paydaşlarımızın sağlığı, mutluluğu ve başarısı için gayret gösteririz. Özellikle çocuklarımızı bu doğrultuda yönlendirip, motive ederek hayata hazırlarız.

2) SEVGİ VE SAYGI: Bütün paydaşlarımız için vazgeçilmez iki değerimizdir. Bütün paydaşlarımızı karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı bir dünya içinde yaşatarak memnuniyetlerini sağlamak esastır. Bunun için birbirimizi dinlemeye ve anlamaya varsa, sorunları birlikte çözmeye özen gösteririz.

3) KATILIMCILIK VE PAYLAŞIMCILIK: Ekip anlayışımızın ve takım olarak çalışma ruhumuzun göstergesidir. Paydaşlarımızın alınan kararlara ve yapılan etkinliklere katılımı ve bunların sonuçlarının paylaşımı yönetimde yayılmayı, verimde ve başarıda artısı getirmektedir

4) YENİLİKÇİLİK: Öğrencilerimizi üreticiliğe ve yenilikçi olmaya özendirir ve teşvik ederiz. Okulumuzda yürütülen projeler, yapılan yarışmalar bu hedefimize ulaşmada başvurulan araçlardır.

5) BİLİMSELLİK: Kurumumuz için olmazsa olmaz olarak kabul edilen ana değerlerimizdendir. Ulu Önder Atatürk'ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözünden hareketle bilimsel ve gerçekçi düşünceyi tüm paydaşlarımıza özellikle, öğrencilerimize benimsetip, davranış haline getirterek, yine Ulu Önderimizin gösterdiği hedef olan ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarma idealini gerçekleştirmek temel ülkümüzdür. Bunun için gerek ders, gerekse ders dışı etkinliklerde bilimsel verileri ve gerçekçi yaklaşımları öne çıkararak öğrencilerimizi bilimsel ve gerçekçi düşünceye alıştırırız.